InterviuStraipsniai

Muzikinė grupė “Broliai Kabliai”

Du broliai Kabliai (pavardė), abu koncertuojantys vestuvėse – 7 metai. Buvę klasiokai, kambariokai, grupiokai, bet, kaip patys sako, ne dvyniai.

Dėmesio! Sulaukiame skambučių dėl grupės užsakymo, mūsų puslapis nėra grupės puslapis. Kontaktinis tel. nr.: +370 645 50717

Broliai Kabliai

Papasakokite apie savo veiklą, kaip pasukote į muziką?

Į muziką pasukome nuo 4 klasės, pučiamųjų orkestras ir studijos pedagoginiam universitete – muzikos pedagogika. Tada vienas iš mūsų pasuko į Angliją, žemės ūkis 2 metus, o  kitas – profesionalus choro dainininkas. Bet brolis sugrįžo iš Anglijos, įsidarbino pagal specialybę, muzikos mokytoju. Ir tuomet pradėjome užkariauti pasaulį!

Kas sunkiau – vesti ar groti vestuvėse? Kaip pavyksta vedimą suderinti su muzikavimu tose pačiose vestuvėse?

Abu vienodai sunku, tik jei darbas yra malonumas, viskas daug lengviau, o pas mus muzikavimas ir vedimas papildo vienas kitą. Sunkiai būtų, jei vestuvėse neleistų kas vesti viso vakarom, – juokavo broliai.

Vis labiau populiarėja vestuvių DJ‘ai, kada verta rinktis muzikantus, kada DJ‘us?

Galiu pasakyti tiek kad DJ’ejumi gali būti beveik visi vestuvių muzikantai, bet DJ’ejui tapti muzikantu deja… Mūsų įsitikinimu Lietuviai turi švęsti normaliai, senoviškai, o ne amerikietiškai.

Vestuvių muzikantai

Ko reikia, kad vestuvių vakaras būtų įsimintinas ir kupinas geros nuotaikos?

Visi sako, kad gerų muzikantų, o mes visada sakome, kad svečiai ateitų į vestuves nusiteikę linksmintis! Iš patirties galiu papasakoti, vienose vestuvėse buvo taip, kad reikėjo merginos vienai atrakcijai. Kai mes ją pakalbinome, ji prie visų pasakė – „būkit geri, esu pavargusi, atėjau į vestuves pailsėti“, – na su tokiais svečiais tos vestuvės tikrai liko mums įsimintinos. Tik, gaila, ne dėl geros nuotaikos.

Ar tautiniai motyvai vestuvėse ir tradicijos (medienos kapojimas, vaikų vystymas) neišnyks iš lietuviškų vestuvių programos? Nedaugelis žino, kad puokščių metimai, keliaraiščiai ir panašūs akcentai nėra tradicinių, lietuviškų vestuvių akcentai.

Tikrai neišnyks, galime būti ramus, dažnai dainuojame vestuvėse pas emigrantus, tai jie jau pasiilgę tradicijų ir jų nori.

Tarp daugelio atlikėjų, kaip išsirinkti tinkamiausius muzikantus, vedėjus, kokių savybių ieškoti ir į ką atkreipti dėmesį?

Geriausia išsirinkti pagal pažįstamų rekomendacijas. Mūsų dažnai klausia, kodėl apie jus nieko nėra internete, nei video nei įrašų, tik facebook profilis. Nėra todėl, kad geriems muzikantams reklamos nebereikia, intensyviai reklamuojasi tie, kurie mažai darbo turi.

Vestuvių vedėjas

Papasakokite apie įsimintiniausias pastarojo meto vestuves, kurias vedėte?

Šią vasarą buvo taip, kad parvažiavo jaunieji, praėjo tradicijos lauke, pasveikino jaunuosius ir turėjome dar laiko kol bus paruoštas karštas maistas, tad pakvietėme visus pasišokti. Visi taip įsišoko, kad užmiršome net sėsti prie stalo, labai linksma publika!

Ką galėtumėte palinkėti mūsų skaitytojams?

Tuokitės!

Ačiū už pokalbį.

Muzikinė grupė “Broliai Kabliai”
Facebook | Mob. tel. nr.: +370 645 50717